Direct naar inhoud
1 Vacatures

Een allesbehalve impulsieve stage …

“Ik deed vorig jaar al een schoolopdracht over Impuls als communicatiebedrijf”

De 21-jarige Marie uit Bocholt fleurt al enkele weken onze studio op met haar typerende rode lokken én haar hoofd vol designideeën. Deze studente Digital Experience Design (Thomas More, Mechelen) houdt van lezen en schrijven, maar was hier toch echt om haar grafische en webskills uit te testen op de werkvloer. Of dat gelukt is? We vragen het haar even!

Vertel eens, hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?

Marie: “Vorig jaar moesten we voor een communicatievak een bedrijf kiezen om allerlei opdrachten rond te maken. Dat mocht alvast een potentieel stagebedrijf voor ons derde jaar zijn, dus zocht ik creatieve bureaus in Limburg op en kwam ik al snel uit bij Impuls Communicatie. Ik was eigenlijk meteen verkocht door jullie uitstraling op sociale media en de website. De keuze was vlug gemaakt!”

Hoe verliep je eerste week als deel van ons team?

Marie: “Op mijn eerste dag was mijn bureau versierd met slingers en een foto. Iedereen stelde zich voor, nodigde me uit om mee te lunchen en een middagwandeling te maken … Ik voelde me meteen thuis. Toevallig was het Valentijn op mijn tweede stagedag en kreeg ik net als de rest van het team zelfs een mok met mijn naam erop én een vermelding in het valentijngedichtje. Een heel hartelijke ontvangst dus!”

Dat horen we graag. Intussen ben je hier al even aan de slag, waar heb je zoal met plezier aan gewerkt?

Marie: “Ik werk wel graag voor TRIXXO. Daar heb ik heel wat van bijgeleerd omdat ik veel creatieve vrijheid kreeg. Daarnaast ben ik twee keer mee grasmatten gaan leggen voor een actie van Boerenbond. Dat was weer eens iets helemaal anders dan de hele dag achter mijn computer zitten. Ook heb ik al twee websites mogen designen, waarbij ik heel waardevolle feedback kreeg van de interne webdesigner van Impuls.”

“Op school dacht ik dat ik groepswerk haatte, maar nu besef ik dat dat eigenlijk gewoon betekende dat ik niet met de juiste mensen samenwerkte. Hier vind ik het net heel fijn om met het team samen te zitten en ideeën uit te wisselen, want zo komen we veel verder dan alleen.”

Al veel bijgeleerd dus?

Marie: “Zeker! Op vlak van Photoshop bijvoorbeeld deelden collega’s heel wat tips and tricks met me. Dat komt echt van pas. Ook het klantgerichte denken heb ik hier goed meegekregen. Wat vindt een klant belangrijk? Wat kan je wel en niet doen bij bepaalde klanten? Mijn stagebegeleider en de creatief directeur hebben me meegenomen doorheen het hele creatieve proces, van concept tot feedback. Ze komen ook een paar keer per dag checken waarmee ik bezig ben om me advies te geven.”

En zo loopt je stageperiode alweer stilaan ten einde, net als dit interview … Wat mogen we je wensen voor de toekomst?

Marie: “Dankzij mijn stage heb ik ondervonden dat ik graag wil beginnen werken en dat ik niet meer wil verder studeren, iets waar ik een tijdje over twijfelde. Maar ik kijk eigenlijk nooit echt verder dan het hier en nu. Dus waar ik binnen vijf jaar ben, weet ik niet. Hopelijk in een job die even leuk is als deze stage, met de fijne sfeer waarvan ik hier heb kunnen proeven!”

https://impulscommunicatie.be/wp-content/themes/impuls