Direct naar inhoud
3 Vacatures

5 rake vragen aan … video- en fotograaf Pieter

Aan rake communicators geen gebrek in ons team, maar soms graven we graag wat dieper in de geest(drift) van onze collega’s … Wat raakt hen tijdens en buiten de werkuren? Nadat de spits werd afgebeten door Sara is het vandaag de beurt aan videograaf Pieter. Vijf vragen. Vijf antwoorden. Vijf keer raak!

Pieter

1. Welke film raakt jou het allermeest?

Pieter: “Als cinefiel is het onmogelijk om er één te kiezen! Maar Jurassic Park is wat mij betreft die ene film die nog altijd even goed is als toen ik een kind was.”

2. Welk boek heeft je kunnen raken?

Pieter: “Ik heb persoonlijk een grotere passie voor stripverhalen dan voor boeken. Astérix, Suske & Wiske, Kiekeboe, De Rode Ridder, Lucky Luke … Zelf tekende ik ook graag als kind. Mijn grootmoeder zei altijd dat ik striptekenaar moest worden, dus toen ik film ging studeren vertelde ik haar dat dat hetzelfde is, maar dan sneller. Ik teken namelijk 24 plaatjes per seconde.”

3. Welke reis heeft jou het diepst geraakt?

Pieter: “Oekraïne heeft in 2019 al mijn ogen geopend. De mensen buiten de steden, die niet genoeg geld verdienen om naar de winkel te gaan, waren er zeer zelfvoorzienend dankzij hun eigen tuin. Tegen de winter zat hun kelder stampvol heerlijk voedsel. Ouderwets, maar nog steeds inspirerend.”

4. Welke hobby kan je echt raken? 

Pieter: “Op een goede locatie foto’s maken! Als ik dan in volle focusmodus zit kan ik niet stoppen totdat ik elke bruikbare hoek heb uitgeprobeerd. Mezelf om de zoveel tijd eens verliezen in een goede videogame vind ik ook fantastisch. Pure ontspanning. En bovendien goed voor het reactievermogen!”

5. Welke Impuls-campagne heeft jou geraakt?

Pieter: “Vanuit mijn standpunt als videograaf zijn campagnes voor Terhills altijd heel leuk om te doen. Daar werken we met een toplocatie en de boodschap draait altijd om plezier. Op de cinemaspot die we in 2022 voor UCLL hebben gemaakt ben ik ook nog steeds trots. De spot was duidelijk, overtuigend én een leuk creatief proces.”

https://impulscommunicatie.be/wp-content/themes/impuls